LINKS

strohalmSOCIAL TRADE ORGANISATION (STRO) is één van de weinige organisaties ter wereld die alternatieve geldsystemen ontwikkelt. Dit doen we omdat we zien dat het huidige geldsysteem armoede en milieuproblemen veroorzaakt. STRO brengt al ruim twintig jaar geavanceerde projecten voor nieuwe geldsystemen in de praktijk die laten zien dat het écht anders en beter kan. Ook nu al! Een gezond evenwicht tussen productie en koopkracht blijkt wel degelijk mogelijk te zijn. In STRO’s alternatieve geldsystemen is het lange termijn belang van mens en natuur ook vanuit economisch oogpunt het meest voordelig.

 

TTNijmegen

TRANSITION TOWN NIJMEGEN is een verzamelplek van leuke lokale activiteiten van stadgenoten die zich inzetten om van onderaf een duurzamere samenleving op te bouwen.Doe mee, er is al van alles: kijk maar eens rond. Of raak geïnspireerd en voer je eigen idee uit. Kom dan een keer praten met de kerngroep van TT.


{ac}

RepairCafeREPAIR CAFE NIJMEGEN is een evenement dat draait om repareren.
Op alle locaties waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, speelgoed etc.. Ook is er deskundige hulp aanwezig, zoals een elektricien, naaister, timmerman, fietsenmaker etc..
Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Café gaan ze zelf aan de slag met hulp van een deskundige. Wie niets heeft om te repareren, neemt een drankje aan de bar, gaat helpen bij een reparatie van iemand anders of doet inspiratie op aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.

ACBR

deelstad


DEELSTAD NIJMEGEN Een Deelstad is een stad waarbij maximaal gebruik wordt gemaakt van alles wat er al is om een mooie, duurzame en leuke stad te zijn. Een stad waarin mensen onderling verbonden zijn, waarin het fijn leven en wonen is en waarin we slim omgaan met onze overvloed..